Săptămânal #23: Shania Twain, cum să călătorești 6 luni pe an fără să plătești cazare, Maroc, Peru, Kirstie Alley și Mónica Carrillo
Săptămânal, un smart digest de știință, filme & seriale, politică, povești și inspirație
Fericirea suporterilor marocani după victoria istoria împotriva Spaniei și calificarea în sferturile Campionatului Mondial din Qatar. Victoria împotriva Spaniei a fost sărbătorită pe străzile din mai multe orașe, dar a pornit și multe discuții despre rasism în peninsula iberică unde se află cea mai mare comunitate de marocani din diaspora.
Săptămânal este un smart digest de știință, povești, viitor și inspirație. În fiecare vineri îți trimit în inbox o selecție subiectivă de articole - de la povești ale unor oameni inspiraționali, la analize despre ce se întâmplă în lume, descoperiri științifice, curiozități sau întrebări morale + o listă cu cele mai căutate persoane pe Google despre care ar merita să știi. Dacă ți se pare interesant, abonează-te mai jos:
Understand Today
▶️ Nu intrăm în Schengen. Austria a votat împotriva noastră. Olanda și Austria au votat împotriva aderării noastre și a Bulgariei. Deși Bucureștiul avea sprijinul Olandei, aceștia nu au acceptat intrarea vecinilor noștri, iar cele două țări au fost analizate la pachet. Croația a obținut undă verde și va intra în Schengen.
Marcel Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin
Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, care este cetăţean german, a avut o intervenție în direct la postul naţional de televiziune al Austriei, unde a transmis că Guvernul austriac face o greşeală istorică în privinţa votului negativ pentru aderarea României la spaţiul Schengen.
▶️ Premierul Indiei, Narendra Modi este cel mai influent lider mondial, pe Twitter, în anul 2022, într-un calasament realizat de Twiplomacy, o platformă care, începând din 2012, urmăreşte îndeaproape avansul diplomaţiei digitale. Preşedintele SUA, Joe Biden, apare pe locul secund, iar cel al Turciei, Recep Tayyip Erdogan, ocupă locul trei în clasament. Topul include 50 de personalițăți politice din întreaga lume.
Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, ocupă locul 7, iar preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, ocupă poziţia a 12-a. Cancelarul german Olaf Scholz se află la coada clasamentului, pe locul 48 al celor mai influenţi lideri mondiali pe Twitter.
Inspiring Stories
Când nu este în cabinet, o găsești în podcasturi unde tratează diferite subiecte din punct de vedere psihologic, în spatele aparatului foto, ori pe motocicletă. Bianca trăiește intens viața și parcă așa o fac și pacienții ei, chiar dacă ea, deontologic nu le poate sugera asta.
Își dorește să aibă mai multă răbdare cu ea, să iubească mai intens, să învețe franceză, să ajungă sănătoasă, să își scoată nepotul la discotecă. O listă nesfârșită care are ca scop, a trăi și nu doar a supraviețui, spune ea.
▶️ Shania Twain a povestit că în copilărie încerca să-și aplatizeze sânii pentru a scăpa de agresiunea sexuală a tatălui vitreg.
Starul country, care mai are patru frați, a crescut în Ontario, Canada, alături de mama ei Sharon și de tatăl vitreg, Jerry Twain: „Mă ascundeam și îmi aplatizam sânii. Purtam sutiene care erau prea mici, îmi puneam două în același timp, le lăsam în jos până nu mai exista nimic feminin la mine. Mă făcea să trec neobservată. Pentru că, o Doamne, a fost teribil - nu ți-ai fi dorit să fii fată în casa mea”, a povestit ea pentru Time.
Iar tranziția la viața de adult a fost mult mai complicată: „Apoi intri în societate și ești fată și ai parte de lucruri neplăcute, dar normale, care te întăresc. Și te gândești: Oh, cred că e nasol să fii fată. Oh, este atât de nasol să ai sâni. Îmi era rușine că sunt fată”, a mai spus ea.
Într-un final, Shania și-a acceptat corpul: „Mă bucur că am scăpat de această gândire, să nu vreau să fiu cine sunt. Și am atât de multă încredere. Acum că am descoperit că este bine să fii fată”.
▶️ Cum să călătorești în lumea largă și să nu plătești cazare 6 luni pe an
Povestea unui suflet fericit: cum să devii instructor de yoga după ce ai trăit cu localnicii din Zimbabwe?
De ascultat
Am deschis seria recomandărilor cu María Peláe. Au urmat Alice Wonder, Fletcher, LÉON, Natalia Lafourcade, Viva Suecia, Carla Morrison, Kamo Mphela, Bruce Springsteen, P!nk, Christine and the Queen sau piesa Forget Me, a lui Lewis Capald. Acum vă recomand o altă trupă din Spania, Veintiuno.
Băieții se pregătesc de un nou album, dar până atunci, aici îl găsiți pe cel din 2021:
Și, mai jos, găsiți o piesă absolută superbă a cărui text este scris de scriitoarea și jurnalista Mónica Carrillo:
Și, la final, despre ce s-a vorbit cel mai mult săptămână aceasta:
Google Trends România
Filmul „Avatar: The Way of Water” a fost prezentat la Londra. În România va putea fi văzut din 16 decembrie. Durează 3 ore și 12 minute!
A murit Cornel Ciupercescu. Actorul care l-a interpretat pe Nicolae Bălcescu avea 77 de ani
Google Trends Statele Unite ale Americii (tot despre alegeri)
Președintele din Peru, Pedro Castillo, a fost demis și arestat de Poliția Națională, după ce a încercat să dizolve Parlamentul. Conducerea a fost preluată vice președintele lui Castillo, Dina Boluarte.
Brittney Grinder a fost, în sfârșit, eliberată din Rusia. După ce a reușit să o ajute pe sportivă, Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a lăudat eliberarea sa din detenția rusă și a spus că administrația va continua eforturile de a-l aduce în țară pe Paul Whelan și pe alți deținuți americani.