Săptămânal #20: Pinocchio, P!NK, orfelinatele de pe vremea lui Ceaușescu și alegerile din America
Săptămânal, un smart digest de știință, filme & seriale, politică, povești și inspirație
Povestea unui bărbat care a adoptat un câine de 16 ani ca să petreacă împreună ultimele lui zile ❤️❤️❤️
Săptămânal este un smart digest de știință, povești, viitor și inspirație. În fiecare vineri îți trimit în inbox o selecție subiectivă de articole - de la povești ale unor oameni inspiraționali, la analize despre ce se întâmplă în lume, descoperiri științifice, curiozități sau întrebări morale + o listă cu cele mai căutate persoane pe Google despre care ar merita să știi. Dacă ți se pare interesant, abonează-te mai jos:
Understand Today
▶️ Știri de pe frontul de la graniță: „Prudență extremă” în Ucraina după anunțul retragerii rușilor din Herson. Șeful armatei SUA: Peste 100.000 de ruşi, morți sau răniți
▶️ Ne pregătim de iarnă și de frig. O să avem sau nu o să avem căldură în București? Nicușor Dan: Îl rog pe domnul Ciolacu să-l sune pe ministrul Finanțelor.
▶️ CNN ne aduce rezultatele tuturor curselor electorale din Statele Unite ale Americii în timp real
Inspiring Stories
Orfelinatele de pe vremea lui Ceaușescu erau pline de abuzuri și de frică, câteodată îți doreai să mori
▶️ Cum ajungi să îți îndeplinești visul, chiar și atunci când viața îți da poate cea mai grea încercare?
Hannah Gavios s-a născut în New York și a fost mereu pasionată de alergat. Încă din liceu, iubea libertatea pe care o simțea atunci când era doar ea cu gândurile sale, încercând mereu să-și depășească limitele.
Dar în 2016, Gavios a suferit o leziune a măduvei spinării după un atac oribil. Iar acel moment a lăsat-o parțial paralizată. Dar nu s-a lăsat doborâtă. Și a învățat să alerge din nou. De data aceasta, însă, într-un mod diferit, folosind cârje, un mod pe care ea îl numește “crutching” sau “going for a crutch”.
A devenit instructor certificat de yoga și a început să studieze Krav Maga. Iar în 2019, a alergat Maratonul din New York:
No matter how much you’ve lost in your life, there’s always gains
La ce ne mai uităm
Pe 9 decembrie avem din nou întâlnire cu cineastul distins cu premiul Oscar® Guillermo del Toro care, după antologia cu 8 blood-curdling tales of horror “Cabinet of Curiosities” (despre care am scris deja aici), reinventează povestea clasică semnată de Carlo Collodi, despre o marionetă de lemn care prinde viață în mod magic pentru a alina suferința unui tâmplar pe nume Geppetto.
Acest musical fantastic urmărește peripețiile neascultătorului Pinocchio care se află în căutarea locului său pe lume. Regizat de Guillermo del Toro și Mark Gustafson, filmul include în distribuție vocile lui Ewan McGregor în rolul lui Cricket, David Bradley în rolul lui Geppetto și îl prezintă pe Gregory Mann în rolul lui Pinocchio.
Din distribuție filmului Pinocchio mai fac parte și Finn Wolfhard, Cate Blanchett, câștigătoare a premiului Oscar®, John Turturro, Ron Perlman, Tim Blake Nelson, Burn Gorman, Christoph Waltz, câștigător al premiului Oscar®, și Tilda Swinton, câștigătoare a premiului Oscar®.
De ascultat
Am deschis seria recomandărilor cu María Peláe. Au urmat Alice Wonder, Fletcher, LÉON, Natalia Lafourcade, Viva Suecia, Carla Morrison, Kamo Mphela sau Bruce Springsteen. Iar acum vă recomand să ascultați noua piesă de la P!NK… prea ne luăm în serios și ne afundăm în griji și supărări, când în realitate nimic nu este nici atât de important, nici atât de urgent. Așa că, mai bine dansăm 😊
Și, la final, despre ce s-a vorbit cel mai mult săptămână aceasta:
Google Trends România
Căpitanul Americii este și cel mai sexy: Chris Evans a fost desemnat „cel mai sexy bărbat în viaţă” de revista People
O știre care poate vă este utilă: Rabla pentru Electrocasnice 2022, ediţia a 2-a. Ce valoare au voucherele pentru echipamentele noi
Și, la final, poate cea mai neașteptată știre care ar putea să vină vreodată din nordul Europei: Prințesa Märtha Louise a Norvegiei renunță la îndatoririle regale pentru afacerile cu iubitul șaman care spune că a înviat din morți 😳😂
Google Trends Statele Unite ale Americii (tot despre alegeri)
În Vermont, California, Michigan, Montana și Kentucky s-a votat în favoarea dreptului la avort. După economie, acesta a fost cel mai important subiect al alegerilor de peste ocean. Iar de fiecare dată când acesta a fost pus în discuție, americanii au votat în favoare. Hillary Clinton a spus-o cel mai bine:
După victoria din cursa pentru guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis a devenit cel mai important contracandidat al lui Donald Trump în interiorul partidului Republican. Fostul președinte a pierdut toate cursele electorale în care s-a implicat direct.
Sarah Huckabee Sanders și Maura Healey au devenit primele femei care o să ocupe funcția de governor al statului Arkansas, respectiv Massachusetts. Pentru prima dată un membru al Generației Z va ocupa un loc în Congresul american, este vorba despre democratul Maxwell Alejandro Frost, născut în 1997 .… aceștia sunt doar câțiva dintre cei ce au făcut istorie în aceste alegerile de peste ocean.