Săptămânal #109: Deceniul Iohannis, case în Italia de 1$ și aventura unor români pe Mongol Rally
Săptămânal, un smart digest de știință, entertainment, politică, povești și inspirație
Case de 1$ pentru americanii speriați de Donald Trump (și Elon Musk)… cine știe, poate oferta o să fie interesantă și pentru românii supărați pe rezultatele din cursa prezidențială.
Ne vedem Săptămânal cu informații interesante direct la tine în INBOX. Dacă ți se pare interesant, show your support - acum cu o super ofertă:
Understand Today
▶️ Deceniul Iohannis
▶️ Semnele de trafic create de un om care nu avea carnet
William Phelps Eno, denumit „Father of Traffic Safety”, a fost pionier în managementul traficului. A introdus semnul de oprire, trecerea de pietoni, sensul giratoriu, strada cu sens unic sau stațiile de taxi… dar el nu avea carnet.
▶️ 3 pe scurt:
🙈 Nu-ți place vocea ta? Nu ești singurul. Un studiu arată că 58% dintre oameni urăsc să se audă vorbind.
🤔 Oamenii cred că au dreptate, chiar și atunci când nu o au. Un studiu realizat de Plos One a testat încrederea a 1300 de oameni în opiniile lor și a arătat că foarte mulți dintre ei își subestimează lacunele.
⌛ Tu cât de singur te simți? Aproximativ 13% dintre respondenți unui studiu au declarat că se simt singuri de cele mai multe ori sau chiar tot timpul. Singurătatea este cea mai răspândită în Irlanda - peste 20% dintre respondenți. Urmează Luxemburg, Bulgaria și Grecia. Cel mai bine stau Țările de Jos, Cehia, Croația și Austria (toate sub 10%). România se simte și ea singură 😞.
Inspiring Stories
▶️ Aventura unor români pe Mongol Rally: „În Kazakhstan mi s-a rupt o basculă, în altă parte a intrat roata sub mașină. Nu știu pe unde s-a rupt un cablu de ambreiaj”
Cum arată o aventură extraordinară numită Mongol Rally? Cristian Vergu și-a dorit de foarte mulți ani să ajungă pe patru roți în Mongolia. Vorbea cu prietenii săi despre această aventură, însă a durat ceva până când destinul să-l ducă în Pamir.
Pasionat de călătorii și explorări în locuri mai puțin convenționale, Cristian Vergu nu a stat pe gânduri atunci când un prieten i-a propus să facă Mongol Rally. Însă lucruri nu au fost chiar așa de simple. A durat ceva până a găsit o mașină care să se încadreze în cerințele Mongol Rally. A luat-o de la un pastor de pe lângă Ploiești. Și s-a apucat să o refacă. Schimbat piese. Amenajat pentru locuit – de la panouri solare, la frigider și loc de dormit.
Iar când să plece în Mongol Rally, cerințele pentru a participa s-au schimbat. Ce au făcut atunci? Vă las să aflați în interviul de mai jos. Vă spun doar că aventura lor a însemnat 22.000 de kilometri, o lună jumătate și o aventură prin țări ca Rusia, Mongolia, Kazahstan, precum și de-a lungul faimosului Pamir Highway, un traseu cunoscut pentru dificultățile sale.
Cum a fost aventura lor de-a lungul Mongol Rally? Ce dificultăți au întâmpinat în toată această aventură? Și cum au fost primiți în Rusia, Kazahstan, Uzbekistan, Cecenia sau Mongolia? Aflați totul în interviul de pe LIFE.ro!
De ascultat / văzut
Până acum am avut pe lista:
Iar în acest număr din Săptămânal vă invit să vedeți cum se trăiește experiența celui mai sălbatic festival păgân din Scoția:
Și, la final, despre ce se vorbește săptămâna aceasta:
România
“Mințiți constant dl prim ministru”. Liderii PSD Marcel Ciolacu, Grindeanu, Simonis și Laura Vicol au zburat cu jetul privat închiriat de Nordis / O distracție la Nisa și la Paris documentată pe ore / Totul despre cele 5 curse de lux în valoare de câteva zeci de mii de euro fiecare
Global